Lean Enterprise Workshop Series

Code:
WLE-IC
Kosten:
7500,00 EUR Indicatie per groep (Excl. btw)
Locatie:
In-company
Type cursus:
In-company
Onderwijsvorm:
Workshop

Beschrijving cursus

De Lean Enterprise Workshop Series is bedoeld voor medewerkers die een solide en praktische basis in de Lean Manufacturing Concepten willen ontwikkelen. Bij deze workshop krijgen medewerkers:

 • Een self-assessment te doen om te volwassenheid voor de toepassing van Lean concepten binnen de eigen organisatie te meten;
 • Praktische analyses om te bepalen hoe u Lean concepten concepten in jouw eigen organisatie in kunt voeren.
 • De hulpmiddelen om een projectplan te maken voor de invoering van Lean concepten binnen jouw organisatie.

De APICS Lean Enterprise Workshop Series behandelt onderwerpen zoals cultuur, value stream mapping, stabiliteit en procesverbeteringen, Just-in-Time levering, het meten van succes en duurzaamheid.

Inhoud

De workshop omvat de onderstaande 7 sessies:

 1. Introduction
 2. Lean Culture
 3. Value Stream Mapping
 4. Stability and Process Improvement
 5. Just-In-Time
 6. Measuring
 7. Sustaining

Murphy's Toys is een fictief bedrijf dat speciaal is bedacht voor de APICS Lean Enterprise Workshop Series en zal als leidraad gebruikt worden in de alle workshopsessie. Bij Murphy’s Toy’s zijn er veel klachten, is de kwaliteit laag, maar de vraag voor speelgoed neemt toe. Genoeg kansen voor verbetering. Iedere sessie in de reeks behandelt een stap in het verhaal van Murphy’s Lean transformatie.

De deelnemers zullen Lean principes leren toepassen door middel van activiteiten zoals het bestuderen van de Murphy’s bedrijfsgegevens, het in kaart brengen van de waarde toevoegende activiteiten, het afstemmen van productie op de marktvraag en het meten van het resultaat.

Lesmateriaal

De APICS Lean Enterprise Workshop wordt in-company aangeboden. Bij de training wordt uitgegaan van het officiële APICS leermateriaal dat ondermeer bestaat uit:

 • De Workshop Lean Enterprise Participant Guide;

Dit pakket kan op verzoek en tegen meerprijs aangevuld met andere materialen. Er worden alleen originele materialen gebruikt.

Cursusvarianten

 • Het interactieve programma bestaat uit zeven workshop sessies die verdeeld over vier dagen gegeven worden. Per sessie wordt een aantal praktische opdrachten meegegeven als huiswerk.

Kosten

De totale cursus prijs is inclusief

 • Het officiële APICS lesmateriaal en begeleiding bij de praktische opdrachten/projecten
 • Het bijwonen van de lessen en de begeleiding door de docent.

 


Meer informatie over deze cursus?

De onderstaande opleidingen worden alleen in-company gegeven. Als je geinteresseerd bent, klik dan op de cursus waar jouw interesse naar uit gaat. Onderaan de aanvullende beschrijving vindt je het contactformulier. Wij nemen dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gegevens Deelnemer

* verplicht