Workshop series

Workshop series

De Workshop Series is bedoeld voor die medewerkers die een gezonde basis in Operations- en Supply Chain management hebben, maar een praktische verdieping zoeken. In iedere workshop wordt een onderwerp uitgediept en wordt de toepassing gezocht in de eigen bedrijfssituatie.

Deelnemers aan een workshop maken kennis met de belangrijkste concepten binnen een bepaald gebied:

 • Global Sourcing, waarin kennis gemaakt wordt met de verschillende aspecten die een rol spelen bij het internationaal inkopen.
 • Inventory Control, waarin dieper wordt ingegaan op praktische methoden en technieken om de voorraad te beheren en besturen.
 • Lean Enterprise, waarin de lean principes toepasbaar gemaakt worden.
 • Theory of Contstraints, waarin de principes van bottleneck management en drum-buffer-rope planning worden toegelicht en toegepast.
 • Customer Focussed Supply Chain management, uiterst effectief om juist die functies die de supply chain ondersteunen of ermee samenwerken kennis te laten maken met de mogelijkheden en de onmogelijkheden van Supply Chain Management.
 • Essentials of Container Shipping, voor de medewerker die de ins-and-outs wil weten rondom het verschepen van containers.
 • Sustainable Supply Chains, een workshop waarbij de nadruk ligt op het creeren van een duurzame supply chain. Hierbij wordt gestreeft naar het bereiken van een balans tussen winst, omgeving en sociaal ondernemerschap.
 • Managing Suppliers and Stakeholders. Hoe gaan we effectief om met alle belanghebbenden in de onderneming. Het beheren van interne en externe relaties is essentieel voor het uiteindelijke succes van de onderneming.

Doelstellingen

Doelstelling van alle workshops is om de theorie toepasbaar te maken in de praktijk. Er wordt in de workshops een uiterst actieve inbreng van de deelnemers gevraagd.

Voordelen

 • De Workshop Series is uitermate geschikt om veranderingstrajecten binnen organisaties te ondersteunen.
 • Door gebruik te maken van best practices en organisatievaardigheden kunnen medewerkers van alle niveaus leren aansluiten bij de strategische doelen.
 • De workshops zijn aan te passen naar de behoefte en wensen van de organisatie. Juist die onderdelen worden ingezet die de medewerkers aanspreken en die toepasbaar zijn in het bedrijf.
 • De workshop is praktisch en interactief opgezet.
 • De workshop is eventueel uit te breiden met een begeleid project binnen het bedrijf.

Opleidingspakketten

Vooralsnog wordt het Workshops Series alleen nog in-company aangeboden. De workshop Series maakt deel uit van het Professional Development Programma.

Waarom bij ons inschrijven?

Mutatis Mutandis verzorgt al sinds 1993 logistieke en Supply Chain opleidingen. Onze  opleidingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers. Daarnaast verwachten wij van onze docenten dat ze met beide voeten in de praktijk staan, dus werkzaam als logistieke of Supply Chain professional.

Door deze combinatie van didactische en inhoudelijke ervaring bij onze docenten, onze uitgebreide ervaring in logistieke veranderingstrajecten en met het al sinds lange tijd verzorgen van opleidingen hebben onze studenten zeer positieve ervaringen met deze vorm van leren.

 

Beschikbare cursussen

De onderstaande opleidingen worden alleen in-company gegeven. Als je geinteresseerd bent, klik dan op de cursus waar jouw interesse naar uit gaat. Onderaan de aanvullende beschrijving vindt je het contactformulier. Wij nemen dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Code Cursusnaam Locatie Kosten*
CCS-INT Essentials of Container Shipping Workshop Series In-company 7500,00 EUR Indication per group
SMR-INT Managing Suppliers and Stakeholders Workshop Series in company 4500,00 EUR Indication per group
SSC-INT Sustainable Supply Chains Workshop Series in company 7500,00 EUR Indication per group
WGS-EO-IC Workshop Global Sourcing (Executive Overview) In-company 2000,00 EUR Indicatie per groep
WGS-IC Workshop Global Sourcing In-company 4500,00 EUR Indicatie per groep
WLE-IC Lean Enterprise Workshop Series In-company 7500,00 EUR Indicatie per groep
WIC-IC Inventory Control Workshop Series In-company 4500,00 EUR Indicatie per groep
WTOC-IC Theory of Constraints Workshop Series In-company 4500,00 EUR Indicatie per groep
WCF-IC Customer-Focused Supply Chain Management Workshop In-company 2000,00 EUR Indicatie per groep
TTT-WS Train-The-Trainer workshop Nader te bepalen 550,00 EUR Indicatie per cursist
*Excl. btw